SVENSKA SCENARION

DEN STÖRSTA ÄRAN

Värdshuset Bronsklockan är den naturliga samlingsplatsen i Frombotorp. Varje kväll träffas vägfarande och bybor för att diskutera, skrävla och dricka ett stop eller två. Värden Jorme och hans dotter Alvhild har fullt sjå att sköta ruljangsen och när värdshuset väl stänger så brukar det snabbt bli tyst i huset. En natt övernattar några tappra äventyrare på Bronsklockan men de väcks i dagbräckningen av ett fasansfullt skrik. Vem var det som skrek och vem har modet att ställa till rätta det som blivit orätt?

Rollspel: Drakar och Demoner. Typ: Scenario. Språk: Svenska.
Format: A4. Sitantal: 4. Utgivning: Juni, 2024.
Ord & Kartor: Jörgen Karlsson. Bild: Rully Akbar.

KARKIONENS HÄMND

De tappra äventyrarna anlitas av en mäktig baron för att vräka, från hans vackra sommarpalats, en grupp husockupanter som leds av en ond karkion. Äventyrarna utlovas en riklig belöning efter slutfört uppdrag men kan det finnas något mer som är dolt under ytan i konflikten mellan baronen och karkionen?

Rollspel: Drakar och Demoner. Typ: Scenario. Språk: Svenska.
Format: A4. Sitantal: 6. Utgivning: Maj, 2024.
Ord: Sraddhapa Shan Welsh. Kartor: Jörgen Karlsson. Bild: Rully Akbar.

TURGAS TÄNDER

I Videnmark finns ett förhistoriskt monument bestående av 12 resta stenar i en cirkel som kallas Turgas Tänder. I alla tider har monumentet varit en plats för hedniska riter, offer till gudarna och kröning av kungligheter. Druiden Talyssa har funnit den legendariske sagokungen Erbenetz kungakrona och anlitat några tappra äventyrare att eskortera henne till Turgas Tänder där hon genom en urgammal ritual tänker nerkalla Erbenetz från gudarnas boning. 

Rollspel: Drakar och Demoner. Typ: Scenario. Språk: Svenska.
Format: A4. Sitantal: 4. Utgivning: November, 2023.
Ord & Kartor: Jörgen Karlsson. Bild: Jann Galino.

JARLS KULLAR

För länge, länge sedan flydde kungens jarl iväg med den fagra drottningen. Kungens män jagade ikapp paret vid kullarna som låg vid landets östra gräns. Jarlen kämpade tappert men föll för många spjut och drottningen släpades sedan tillbaka till kungen. Efter denna tragiska händelse kallades kullarna för Jarls kullar och folket sade att det låg en förbannelse över platsen. Vilka hemligheter håller kullarna än idag och finns det några tappra äventyrare som är modiga nog att finna ut?

Rollspel: Drakar och Demoner. Typ: Scenario. Språk: Svenska.
Format: A4. sidantal: 4. Urgivning: November, 2023.
Ord & Kartor: Jörgen Karlsson. Bild: Per Folmer.